Arches National Park

door | jun 8, 2022 | Vakantie | 3 reacties

We zijn inmiddels van de bergen overgegaan richting de woestijn. Vanuit Jackson eerst oostelijk over de Rocky Mountains, de staat Idaho in over de Pioneer Historic Byway. Daarna zuidelijk naar Salt Lake City in de staat Utah. We slapen in een Lehi, een voorstad van Salt Lake City.

Dit betekent van een koele 20 graden naar een snikhete 35 graden. Gelukkig is de warmte hier veel droger en is het niet zo benauwd.

In Salt Lake City heeft Fred de Family History Library bezocht en een dagje besteed aan genealogie en de stamboom om documenten in te zien die thuis niet toegankelijk zijn. Uiteraard deed hij dat vanuit Lehi met de trein.

De dag daarna stond Arches National Park op het programma. De parknaam zegt het al, dit park bestaat voornamelijk uit rotspartijen met natuurlijke bogen en balancerende rotsen. Wat opvalt is dat er vooral veel roodkleurig stof ligt. De auto ziet er dan ook niet uit na de rondrit door het park. Overal en dan bedoel ik ook echt overal zit zand 😊 Gelukkig hebben we ‘s-avonds in ons hotel weer de mogelijkheid om gebruik te maken van het zwembad en de jacuzzi, dus dat gaat weer helemaal goed komen. Op onze bucket list kan weer een vinkje worden geplaatst.

3 Reacties

 1. erik

  ha hij is al aardig ingeburgerd met z,n cowboyhoed

  • Fred

   Erg nodig met de warmte en de zon hier om iets op je hoofd te zetten. En dan kun je het maar beter goed doen. 😉

 2. Bas

  Super mooi.