Badlands

door | mei 27, 2022 | Vakantie | 1 reactie

Donderdag onderweg van Medora naar Wall om de Badlands te gaan bezoeken. Deze reisdag voert ons langs de Enchanted Highway.

Langs deze weg staan 7 kunstwerken die gemaakt zijn van verschillende materialen, super leuk om te zien.

De rest van de reis voert ons langs de hele uitgestrekte gebieden van North- en South Dakota. Denk dan aan veel akkerbouw met af en toe een boerderij en lange rechte wegen in een groot heuvellandschap.

Na aankomst in het hotel hebben we een eerste rondje door de Badlands gereden. Daarbij kwamen we wederom wat dieren tegen, waaronder een bizon met jeuk, waarvan hier 2 filmpjes te zien zijn.

We gingen die avond vroeg naar bed want we wilden de zonsopgang in de Badlands bekijken en dus liep de wekker om 04:15 af. Het moet niet gekker worden in de vakantie 😊

Het vroege opstaan was de moeite waard, wat mooi om de zonsopgang langzaam het gebied te zien verlichten.

Daarna nog even een rondje door de Badlands gedaan, waarbij we o.a. nog herten en geiten tegenkwamen. Even uit de auto om de bok te fotograferen, maar deze kwam zo dreigend op me af dat ik snel de auto weer ben ingegaan.

Terug naar het hotel, ontbeten en ons klaargemaakt voor de korte reis naar Hill City.

Onderweg hebben we ook de Minuteman site bekeken, waar tijdens de koude oorlog intercontinentale ballistische rakketten altijd paraat stonden om te reageren op een Russische aanval.

Omdat de auto klaagde over zijn oliepeil even langs Alamo gegaan in Rapid City. Deze heeft ons verwezen naar een lokale garage waar ze zaken mee doen. Omdat we nog zoveel km’s moeten reizen hebben ze daar gelijk de hele auto nagekeken, alle vloeistoffen vervangen/bijgevuld en 4 nieuwe bandjes eronder gezet zodat we na 2 uur wachten weer veilig verder kunnen met onze road trip. Superservice van Alamo en de garage.

1 Reactie

  1. Erik

    Super mooie zons op gang

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *