Black Hills

door | mei 31, 2022 | Vakantie | 3 reacties

Rond 3 uur in de middag aangekomen bij het hotel, ingecheckt en omdat het zulk mooi weer is (zonnig en 32 graden) besloten vast de Black Hills in te gaan. Hierin liggen o.a. Mt Rushmore, Crazy Horse en het Custer State Park. Ook verwachten ze morgen flinke regenbuien.

Crazy Horse

We beginnen bij Crazy Horse, de Indiaanse tegenhangen van Mt Rushmore. Deze valt heel erg tegen, ze zijn hier al heel veel jaren aan bezig en het enige wat goed zichtbaar is tot nu toe is het hoofd. Hier zijn we dus snel uitgekeken.

Op deze pagina kun je zien hoe het eruit moet komen te zien.

Iron Mountain Road

We rijden de Iron Mountain Road, 17 miles (27+ km), 314 bochten, 14 haarspeldbochten, 3 pigtails (bruggen die ronddraaien waardoor je onder de brug rijdt waar je eerder overheen gekomen bent, klik hier voor voorbeelden), 3 tunnels en onverwachts uitzicht op 4 presidenten. Brrr, akelig smalle weggetjes en tunneltjes. 

Brrrrrrrrrr, maar Mt Rushmore maakt veel goed. Dit is pas een beeld. We maken wat foto’s en rijden verder door de mooie natuur. We komen nog wat bizons en reeën tegen, blijft leuk om te zien.

Mount Rushmore

Na het avondeten gaan we weer terug naar Mt Rushmore. Er is nl een ceremonie waarbij precies wordt verteld hoe het een en ander tot stand is gekomen, worden de vetranen geëerd en de vlag ceremonieel naar beneden gehaald en het beeld helemaal verlicht. Dit was zeer indrukwekkend, zeker toen de vlag naar beneden werd gehaald kon je een speld horen vallen. Ook tijdens het zingen van het volkslied heerst er een hele aparte sfeer. Rond kwart over 10 weer terug in het hotel en snel het bedje in, want dit was een superlange dag vanaf kwart over 4 vanochtend, maar wat hebben we al veel gezien en afgevinkt van ons lijstje.

De 2de dag in de Black Hills zijn we weer vroeg wakker (06:15). Omdat het mooi weer is besluiten we om nog voor het ontbijt nog even naar Mount Rushmore te rijden om wat foto’s te maken met ander licht dan gisteren. Als we daar aankomen zijn er maar heel weinig mensen en kunnen we een foto maken bij de vlaggen zonder dat er mensen op staan. Dit is uitzonderlijk dus weer een mooie foto erbij. Daarna weer terug naar het hotel om te ontbijten.

Needles Highway

Ondanks de weersvoorspelling van eerder die zware regenbuien verwachtte vandaag, is het zonnig en om 11 uur al 25 graden. We besluiten dan ook om een lange rit door de Black Hills te maken over smalle bergwegen. Na een supermooie rit even de gisteren weggebrachte was ophalen, nog even naar de supermarkt om wat eten te halen en daarna weer terug naar het hotel.

Zondag is onze laatste dag in Hill City en is een regenachtige dag. Omdat we eigenlijk alles hebben gezien hier in de omgeving besluiten we een rustdag in te lassen en zijn we alleen naar een hele grote candy store geweest en voor het eten de deur uit geweest. Na onze gebruikelijke half uurtje jacuzzi in de avond tijd voor bed.

Vandaag vertrokken we richting Yellowstone National Park en dit doen we met 2 overnachtingen tussendoor, zodat we woensdag in de middag in Yellowstone National Park zullen aankomen. Onderweg naar ons 1e hotel konden we Devils Tower niet overslaan, maar omdat het heel erg hard regent vreesden we dat we geen foto’s konden maken. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind want precies de 3 kwartier dat wij bij de Devils Tower waren was het droog. De rest van de dag vooral heel veel regen gezien dus weinig foto’s van vandaag.

3 Reacties

  1. Erik

    Wat een mooi land is het zo te zien

  2. Patty

    You have seen so many things that I have yet to see. Enjoying the photos and comments. So glad you are seeing so much and it seems having very good weather!!!!

  3. bert vlielander

    ziet er weer goed uit de temperatuur is ook lekker wel erg impossant en dan zien wij het alleen nog maar op de foto'”s liefs van deze kant