Bryce Canyon

door | jun 13, 2022 | Vakantie | 0 Reacties

Even nog over Yellowstone

Ook wij hebben de beelden gezien wat er op dit moment in het park aan de hand is. Het is en blijft een raar idee dat we op dezelfde wegen die nu in het nieuws zijn iets meer dan 1 week geleden hebben gereden en dat we nog tegen elkaar zeiden dat de rivier zo droog stond. We hopen echt dat het park snel weer uit de ellende is en zijn schoonheid terugkrijgt.

Bryce Canyon

We zijn de afgelopen 3 dagen in Kanab geweest en hebben daar vooral weinig gedaan vanwege de hittegolf. Het was in Kanab en ook in Las Vegas waar we nu zitten bijna dagelijks 43 graden. En de warmte is hier wel anders, maar het is vies warm. Ook de lokale bewoners vinden het uitzonderlijk warm en daarom deden we niet meer dan een beetje zwemmen, boekje lezen en meer van dat soort dingetjes.

Vanuit Kanab zijn we al heel vroeg naar Bryce Canyon vertrokken. Dit is een vallei met allerlei grillige rotsformaties.

In het park reis je met de parkbus die je langs alle punten brengt.

Wij hebben er echter voor gekozen om een deel langs de rim te wandelen. Ongeveer het deel in de foto hierboven langs de bomenrand (de foto is genomen vanaf Bryce Point, aan de tegenoverliggende zijde).

Het was gelukkig nog vroeg (08:30?) waardoor die hike nog goed te doen was.

Het park uit kom je door Red Canyon, met deze bijzondere ’tunneltjes’.

Daarna zijn we naar Las Vegas vertrokken. Pff, warm dat het was…

Valley of Fire

Onderweg naar Las Vegas zijn we ook nog door de ‘Valley of Fire’ gereden. Maar de hoge temperatuur en windkracht 9 en het vele zand in de lucht was dat geen succes.

En we zijn weer een tijdgrens over gegaan, het tijdsverschil met thuis is nu 9 uur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *