Chicago

door | mei 21, 2022 | Vakantie | 4 reacties

Vanuit Little Chute zijn we naar Chicago gereden.

In Chicago sliepen we vlak bij het vliegveld. We namen de metro (de ‘L’) naar de stad. De ‘L’ is de slechtste metro die ik ken; vies en enorm lawaaierig.

Dag 1 – Secret Food tour

De eerste dag in Chicago was wat regenachtig, maar dat mocht de pret niet drukken. Zoals gewoonlijk doen we in de grote steden een Secret Food Tour, dus ook in Chicago.

We begonnen bij East (Chicago Deep Pan pizza), toen een beetje (voor ons) vreemde combinatie van popcorn nl. Caramel en Cheese, maar dit was wel heel lekker. Een Chicago Style Hot Dog bij Gino’s mocht niet ontbreken en het toetje was bij Goddess and the Baker.

Tussendoor kregen we een rondleiding langs diverse bijzondere panden in Chicago, zoals de Willis Tower (vroeger de Sears Tower).

Chicago Library met de installatie ‘Above and Beyond’: 58.307 ‘dog-tags’, 1 voor iedere overleden militair in de Vietnam oorlog.

De Rookery Building is de oudste nog staande ‘skyscraper’ van Chicago.

Palmer House, gebouwd door Potter Palmer voor zijn bruid Bertha Honoré ziet er van binnen erg mooi uit. Het huidige Palmer House is het 3e Palmer House op deze locatie. Het 1e brandde al na een jaar af tijdens de Great Chicago Fire.

Dag 2 – Union Station & Willis Tower

Vandaag veel beter weer dan gisteren, het is droog en zonnig en het wordt vandaag rond de 30 graden. Een mooie dag dus om Chicago verder te verkennen. Na eerst online kaartjes te hebben gereserveerd voor de Willis Tower, zijn we op weg gegaan naar de metro.  Op naar de 1ste bezienswaardigheid, The Chicago Bean in Millennium Park. Leuk om te zien, maar om nou te zeggen ik wil nog een keer 😊

Na een lekkere lunch is het tijd om naar Union Station te gaan. De treinen zijn Fred zijn hobby, dus hier moeten we zeker even gaan kijken. Wat een mooi en imposant gebouw is dat van binnen.

Hier zijn ook nog wat videos te bekijken.

De echte liefhebbers kunnen hier een complete reportage bekijken.

Willis Tower Skydeck

Nadat Fred een aantal treinen heeft bewonderd, gaan we verder naar de volgende stop, de Willis Tower. Hier ga je met een lift naar verdieping 103, waar je een heel mooi rondom uitzicht hebt over Chicago.

The Ledge

Ook hebben ze hier een soort van glazen uitsteeksels waar je in kunt gaan staan en zo naar beneden kunt kijken. Dit is echt eng voor iemand met hoogtevrees, maar heb het wel gedaan. De foto’s zijn het bewijs.

Na een hele dag slenteren in Chicago zijn we er klaar mee. Lekker restaurant opzoeken en als toetje nog even lekker in de warme Jacuzzi van het zwembad, zodat de spiertjes weer klaar zijn voor morgen.

4 Reacties

 1. Erik

  Zo dat is wat anders als de gebouwen hier in Nederland 103 verdiepingen hoog

  Antwoord
 2. Patty

  You are braver than I! While I was able to look out the window at the tower, I had to look at the art on the inside wall after a bit or I’d have fainted!

  Antwoord
  • Fred

   Ha, must admit it scared me a bit more than expected.

   Antwoord
 3. paps en mams

  wat een imposante stad het toetje zag er beroerd uit kind hoe durven jullie op dat glazen dak te gaan staan voor geen goud alles is daar enorm groot fred heeft zeker genoten van de treinen jullie zijn ‘”savonds zeker versleten ?liefs van deze kant

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *