De laatste dag

door | jul 10, 2022 | Vakantie

Onze laatste volledige dag is aangebroken, morgen reizen we weer naar Nederland. We hebben een rondrit, een High Tea op het programma staan en beren.

De rondrit ging ‘m niet worden, aangekomen bij het startpunt stond er een enorme rij met toeristen afkomstig van diverse nieuwaangekomen cruiseschepen. Ook op de kade was het een drukte van belang.

De High Tea was een eitje, die hadden we een dag eerder al gereserveerd.

Daarna vertrokken we naar Whistler (ongeveer 2 uur rijden over de Sea to Sky Highway). We hadden een tip gelezen dat daar langs de weg naar het oude Olympisch dorp in de vroege avond regelmatig beren zijn te zien.

In Yellowstone hadden we al eens een zwarte beer gezien, maar dat was ver weg, op een bergwand aan de andere kant van een dal. Een foto was niet gelukt i.v.m. de afstand en we konden (en mochten) er niet stoppen.

Bij aankomt in Whistler hebben we de weg al een keer naar boven gereden, het is een 10 km lange rustige weg door de bergen. Maar we waren nog wat vroeg en hebben dan ook geen beer gezien.

Wel hebben we daarboven de Alexander Falls bezocht (voor een filmpje klik hier) en zijn daarna de berg af gereden om in Whistler wat te gaan eten.

Na het eten nog een keer de weg naar boven gereden, maar nog steeds geen beer gezien. Boven aangekomen hebben we een tijdje gewacht, nog de laatste spullen in de auto verzameld (die zouden we dezelfde avond inleveren). Toen de berg af en na 1,5 kilometer zagen we 2 auto’s langs de kant staan. Het zou toch niet? Maar jawel: een moederbeer met 2 kleintjes. Wat een mooi einde van onze vakantie.

Hier ook nog een filmpje (er volgen er meer maar dat vergt nog wat werk).

0 reacties