Lassen Volcanic National Park

door | jun 23, 2022 | Vakantie

Na San Francisco vertrokken we naar Lassen Volcanic National Park. Daarbij wilden we (ondanks dat het ‘om’ was) de Golden Gate brug over.

Onderweg naar Lassen Volcanic National Park reden we eerst door de natuurgebieden ten noorden van San Franscisco en kwamen daarbij ook langs Six Flags Discovery Kingdom dat toen wij er in 1995 waren nog Marine World Africa USA heette. Daarna door naar het noorden van Californië, we overnachtten in Red Bluff.

Lassen Volcanic National Park

De volgende dag naar Lassen dat zoals de naam al aangeeft uit vulkanische activiteit is ontstaan. Dat heeft een unieke geologie achtergelaten met o.a. kokende zwavelmodderpoelen.

Deze foto’s zijn gemaakt in een gebied dat ‘Verwoest gebied’ wordt genoemde. Na de uitbarsting van de ‘Lassen Peak’ in 1915 is dit gebied totaal vernietigd en had de vulkaan er allerlei grote rotsblokken gedeponeerd. De bomen (en dieren) zijn ondertussen weer teruggekeerd.

Lassen is een park dat verrast met mooie natuur.

Na het verlaten van Lassen reden we door een afwisselend bos en bergachtig gebied. Later wisselde dat naar uitgestrekte ranches en land- en tuinbouw. Veel water, geen woestijn meer.

0 reacties