Little Chute

door | mei 19, 2022 | Vakantie | 2 reacties

Vanaf St. Ignace reden we langs lake Michigan naar Little Chute. We gingen daarbij over naar een andere tijdzone en een andere staat (Wisconsin).

Daar bezochten we Valerie en Mike en hadden we 2 gezellige avonden.

Maandag ben ik met ze op stap geweest om Little Chute en omgeving te bekijken te bekijken.

Halverwege de 19e eeuw is Little Chute gesticht door de Brabanders. Ze komen voornamelijk uit Noordoost-Brabant, dorpen zoals Uden, Zeeland, Nistelrode en Boekel. Zo ook de voorouders van Valerie en Mike die ik heb leren kennen via de Facebook groep ‘Dutch Genealogy’. Een paar jaar terug is een er documentaire gemaakt over die emigratie van Brabanders, die is hier te zien.

We bezochten ook het café van Trish, ‘Trish’s Pop In Again’, dat ook in bovengenoemde documentaire voor kwam. Trish bleek er echter niet te zijn, ze zit op het moment in Amsterdam. Haar zus Mary kwam wel toen de tamtam z’n ronde deed dat er een Nederlander in het café was. We hebben gezellig in het Nederlands zitten kletsen. Ondanks dat ze geboren in Wisconsin, komt ze om de 2 jaar bij haar familie in Brabant. Dat gaat zover dat ze thuis zelf Nederlandse gerechten maakt, zoals kroketten.

We hebben ook nog de dam en sluis bezocht. De sluizen in dit deel van de Fox River zijn buiten gebruiken omdat dat er invasie exoten leven die die de lokale vissen bedreigen.

2 Reacties

 1. Hilgert

  Mooi om die Nederlandse molen daar zo te zien. Volgens mij zijn er in Michigan en Wisconsin heel veel nederlanders neergetreken in die tijd.

  Antwoord
  • Fred

   Ja klopt, hele volksstammen zijn die kant op vertrokken. Zo ook naar Iowa.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *