Museum of Flight

door | jul 3, 2022 | Vakantie

Vanwege een regenachtige dag besloten we om in Seattle het ‘Museum on Flight’ te bezoeken. Dat viel (in tegenstelling tot het bezoek aan Boeing een paar dagen eerder) niet tegen: er is veel te zien. Dat begint voor de deur al met de Constellation (Conny) die je hierboven ziet.

Zoals een Concorde. Kanonne wat is die klein vanbinnen. Je moest echt haast hebben om voor een Concorde te kiezen i.p.v. een regulier toestel. Hieronder de cockpit.

Hier lopen we door het toestel. Over de stoelen is een plexiglas afscherming geplaatst.

Er staat op het buitenterrein behalve die Concorde o.a. ook een oude ‘Air Force One’, de allereerste Boeing 747 maar ook een Dreamliner en allerlei militair spul. De Dreamliner verraste me, die zijn tenslotte pas sinds 2011 in dienst.

De oude Air Force One (eigenlijk een Boeing 707-120) die is gebruikt door de presidenten Eisenhower, Kennedy, Johnson, en Nixon, maar ook VIPs als Nikita Khrushchev en Henry Kissinger.

Leuk om te zien was ook de originele eerste 747. Apart om te zien dat dat hele groote toestel bediend werd met allerlei dunne staalkabeltjes. In deze Jumbo is dat allemaal goed te zien.

Het toestel is later ook gebruikt voor testen met het tijdens de vlucht bijtanken van andere toestellen.

Een aantal militaire vliegtuigen

Binnen was ook een uitgebreide collectie vliegtuigen en aanverwante zaken te bekijken.

Al met al een hele leuke dag in een mooi museum.

0 reacties