Naar huis

door | jul 11, 2022 | Vakantie

En dan is het op dag 66 tijd om naar huis te gaan. Gisteravond (nadat we de beren in Whistler hebben gezien) hebben we de auto al ingeleverd. Dat leverde nog wat gedoe op waar Ria nog steeds mee bezig is (maar dat komt wel goed).

Vandaag om 08:00 naar de luchthaven, inchecken en security gingen erg gemakkelijk omdat we bij Air Transat met Club Class vliegen mochten we bij beiden de Priority lane gebruiken.

Daarna hebben we een Lounge opgezocht. Dat hebben we bij vertrek op Schiphol ook gedaan en dat is wel erg relaxed. Buiten de inbegrepen hapjes en drankjes is het er ook lekker rustig.

Onze eerste vlucht naar Toronto verliep prima, op tijd vertrokken en onderweg zijn we prima verzorgt. Jammer was wel dat het toestel geen Club Class stoelen had. Ruim voor de geplande aankomstrijd stonden we bij de gate. Helaas duurde het een kwartier voordat er iemand was die de brug tegen het vliegtuig kon plaatsen, beetje jammer.

Op Toronto was het erg druk, we kwamen rond 19:00 uur aan en dat was nog te merken aan de drukte. Ook hier hebben we weer een Lounge opgezocht aangezien onze vlucht pas 23:45 zou vertrekken.

Ook deze vlucht vertrok op tijd en na een kleine snack ging het licht uit en probeerden we wat te slapen. Dat lukt me nooit (ook niet in deze Club Class stoelen) en ook deze keer kwam ik niet verder dan wat dommelen. Hetzelfde gold voor Ria. 1,5 voor aankomst ging het licht weer aan en kregen we ontbijt. We landen bij een uur te vroeg op de Polderbaan en ondanks dat het best een stuk taxiën is waren we dus ruim op tijd op uit het vliegtuig.

We waren vrij snel door de (geautomatiseerde) grenscontrole, dus nu op weg naar de koffers. Die hadden we niet meer gezien nadat we die op Vancouver hadden ingeleverd.

We hadden al veel gehoord en gelezen over de stapels koffers op Schiphol. Die hebben we ook gezien, maar ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat hetgeen er staat/ligt maar een fractie is van wat ze op een enkele dag verwerken. Vervelend als het jouw koffer is natuurlijk, maar ik wil het zeker geen chaos noemen.

Na een paar minuten waren onze koffers er. We hadden wat flessen Whiskey (voor onze schoonzoon) aan te geven, maar kennelijk vonden ze het bij de Douane de moeite niet dus we mochten zo doorlopen. Dat scheelde toch weer een paar tientjes.

Daarna naar de Schiphol Valet Parking om te auto op te halen. Die zat na 9,5 week in een parkeergarage te hebben gestaan onder een dikke laag stof. Met dank aan de vakanties in het midden konden we zowaar filevrij naar huis.

0 reacties