San Francisco

door | jun 22, 2022 | Vakantie

Na Monterey zijn we de langs de kust omhoog naar San Francisco gereden. Mooi zicht op de Oceaan, maar ook duidelijk zichtbaar is de schade die de bosbranden hier in Californië hebben aangericht.

Dag 1

Golden Warriors

Het is op maandag erg druk in San Fransisco. De Golden Warriors hebben het basketbal kampioenschap gewonnen en dat wordt groots gevierd met een parade later op de dag. 2 Uur voor aanvang van die parade is het al goed druk. 

We hebben de parade zelf niet gezien (we waren bezig met de Food tour door Chinatown). Wel de verkeerschaos, de helikopters in de lucht en de supporters die zich na afloop verspreiden over de stad in de BART (de metro in Bay Area). Uiteraard bleef er wel een zooitje achter…

Tour Chinatown

De tour in China town begon natuurlijk bij de Dragon’s Gate:

Daarna heeft de gids (met een Nederlandse achtergrond, dus ze herkende ons direct als Nederlanders) ons meegenomen naar diverse plaatsen en restaurants in Chinatown.

Klik hier voor een video van de Golden Gate Fortune Cookie Factory.

Dag 2

Fishermans Warf

We begonnen deze dat met een ritje naar Fishermans Warfs met de beroemde cable cars.
Die Cable Cars moeten nog deels steeds (deels) met de hand gedraaid worden, klik hier voor een video. In de volgende video gaan we tegen de heuvel op.

Aangekomen bij Fishermans Warf konden we nog snel wat foto’s nemen van de zeeleeuwen, want we moeten weer onderweg naar een nieuwe Tour.

Er waren overigens maar een paar zeeleeuwen, de meesten van de vaste populatie van 150-600 dieren is naar zuidelijker oorden getrokken om daar de kleintjes ter wereld te brengen. Vanaf eind juli/augustus komen die langzaamaan weer terug.

Video 1  Video 2 

Tour in de mission

Een dag later hebben we nog een Tour gedaan maar in een heel ander gebeid van de stad: Mission. Mission is een wijk met een rijke latino achtergrond die zich o.a. uit middels muurschilderingen. Er is daar een ongeschreven regel dat je van de muurschildering van een ander afblijft. Dit leren de kinderen al van jongs af aan, een muurschildering van een ander blijf je van af. De muurschilderingen worden ook bijgehouden door de kunstenaars zelf en zij controleren regelmatig of hun kunstwerk nog intact is en zullen deze eventueel bijwerken.

0 reacties