Vancouver Island: Victoria & Chemainus

door | jul 7, 2022 | Vakantie

Op Vancouver Island bezochten we Victoria en Chemainus.

Victoria

Victoria is de hoofdstad van de Canadese provincie British Columbia. De stad, genoemd naar de Engelse koningin Victoria, is een van de oudste in de Pacific Northwest, met een Britse nederzetting die begon in 1843. De stad heeft een groot aantal van zijn historische gebouwen behouden, met name de twee beroemdste bezienswaardigheden, de parlementsgebouwen (afgewerkt in 1897 en de thuisbasis van de Wetgevende Vergadering van British Columbia) en het “The Empress” hotel (geopend in 1908).

Uiteraard hebben we hier ook een hop-on-hop-ff tour gedaan. Al is bij 1 keer hop-on gebleven.

In de gezellig drukke haven zagen we mv Coho waarmee we een dag eerder naar het eiland waren gereisd, de ‘happy boats’ wat watertaxi’s zijn, de Clipper die dagelijks helemaal vanuit Seattle komt en vele watervliegtuigen. Victoria wordt veel bezocht vanuit Vancouver.

Het Chinatown van de stad is de op één na oudste in Noord-Amerika, na die van San Francisco.

Parlementsgebouwen

Het Empress hotel, waar we een prima lunch hebben genuttigd. De high tea was helaas al uitverkocht.

Vanaf de kust een mooi uitzocht op de Olympic mountains in de Verenigde Staten.

Overige foto’s

Aktie foto’s

Chemainus

Op Vancouver Island moesten we kort voor vertrek vanuit Nederland nog een andere verblijfplaats zoeken aangezien de B&B die we uitgezocht hadden onverwacht verkocht is en de nieuwe eigenaar de prijzen verdrievoudigde. Daardoor kwamen we in Chemainus terecht.

Chemainus is een dorp aan de oostkust van het zuiden van Vancouver Island. Chemainus werd in 1858 gesticht als een stad voor de houtkap en is nu beroemd om zijn 53 muurschilderingen. De toeristenindustrie die voortkwam uit de muurschilderingen hielp de stad te verjongen nadat de grote zagerij begin jaren tachtig werd gesloten en werd vervangen door een kleinere, efficiëntere versie.

Door deze buitengalerij van de muurschilderingen kwamen er weer vele bedrijven in het dorp, waaronder een theater, antiquairs en eetgelegenheden en word jaarlijks bezocht door veel toeristen. Het is een leuk gemoedelijk dorp met vriendelijke inwoners. Mocht je een keer in de buurt zijn is het zeker een aanrader om te bezoeken.

0 reacties