Vancouver

door | jul 9, 2022 | Vakantie

We hebben onze laatste stop bereikt, Vancouver. Vanaf Nanaimo op Vancouver Island namen we de ferry naar Horseshoe Bay op het vaste land. Daarvandaan wat het nog een uurtje tijden naar ons hotel vlak bij het vliegveld, maar op een vrijdagmiddag dwars door het centrum, dat duurt wat langer. Weh hebben een kwartier stil gestaan op de Lians Gate Bridge die we al vanaf de ferry hebben gezien. Dit bood wel een mooie gelegenheid om foto’s te maken 🙂

We hebben een mooie wandeling door de stad gemaakt, via Chinatown naar de waterkant. Daar lagen een aantal grote cruiseschepen.

De Gastown Steam Clock was ook leuk om te zien. Meer filmpjes kun je zien door hier te klikken.

In de haven van Vancouver is er een ook een luchthaven voor watervliegtuigen. Die vliegen met De Havilland Canada DHC-6 Twin Otters naar allerlei plaatsen in de omgeving om toeristen een leuke dag te bezorgen, maar er worden ook lijndiensten en postvluchten uitgevoerd naar locaties die niet over de weg bereikbaar zijn.

We hebben zelf ook een rondvlucht van 45 minuten (35 minuten echte vluchttijd) door de omgeving gemaakt. Dat was niet met een Twin Otter maar een De Havilland Canada DHC-2 Beaver. Meer filmpjes kun je zien door hier te klikken.

0 reacties