Yellowstone

door | jun 4, 2022 | Vakantie | 3 reacties

Yellowstone stond al lang hoog op ons lijstje om te bezoeken. Maar het lag destijds nogal buiten de route. Met deze road trip konden we Yellowstone niet overslaan.

Onderweg naar Yellowstone

Als we in de buurt komen en de bergen zien liggen, zien we het al: er ligt nog heel veel sneeuw. We reizen op woensdag en door een sneeuwstorm op maandag is de Bear Tooth pass naar de North East Entrance afgesloten. Het levert wel mooie plaatjes op van de bergen. We moeten dus omrijden en kiezen ervoor om dan niet de East Entrance te nemen, maar de Chief Joseph Scenic Byway. We komen dan vlak voor Cooke City en de North Entrance weer op de Bear Tooth Highway terecht. Er ligt op die route veel sneeuw en er moet dan ook even een foto gemaakt worden op de Dead Indian Summit Overlook.

Als we uiteindelijk het park binnenrijden zien we vooral veel bizons maar ook een vosje en we spotten zelfs een zwarte beer, hier helaas geen foto van omdat hij op te grote afstand zat.

Ook komen we nog een eland en een vosje tegen, maar vooral veel bizons. Yellowstone staat bekend om zijn geisers en hoe dichter we bij het hotel komen, hoe meer stoomwolken we zien opstijgen uit de grond. Dit belooft wat voor morgen.

We slapen in de Old Faithfull Inn, die bijna recht tegenover de gelijknamige grootste geiser van Yellowstone ligt. Het hotel is compleet van hout en is bijna 120 jaar oud. Uiteraard zijn er in de loop van de jaren wat aanpassingen geweest, maar het is allemaal heel basic, geen wifi, geen tv en geen koelkastje, maar de plek maakt heel veel goed. In de avond ontdekken we nog een nadeel van dit soort gebouwen, we hebben gezelschap in onze kamer van een muis ☹. Volgens de receptie is dit niet ongewoon en ze beloven een diervriendelijke val neer te zetten, maar het slaapt toch een stuk slechter als je weet dat er zo’n beestje rondloopt

Dag 1

Vandaag staan we vroeg op om naar 1 van de mooiste plekken te gaan kijken, de Grand Prismatic Spring. Helaas is het bewolkt en nog te koud met veel dampvorming is waardoor die niet goed zichtbaar is.

De meeste afbeeldingen die je op het internet ziet blijken bij nader onderzoek vanaf de berg aan de overzijde gemaakt te zijn. Dat is een forse hike (als je er al mag komen). Gelukkig ligt de Grand Prismatic Spring vlak bij het hotel (15 rijden), dus deze gaan we bij betere weersomstandigheden nogmaals bezoeken.

Bizons

We rijden verder en worden we door een ranger gewaarschuwd dat er verschillende groepen bizons onderweg zijn over de weg onze richting op en dat we moeten stoppen. We zien inderdaad een aantal kuddes voorbijtrekken en wat is dat imposant om al die bizons op de auto te zien afkomen. We zijn op een gegeven moment totaal omringd door bizons, zo gaaf. De filmpjes kun je hier zien. Kwart over 8 in de morgen en dan al zo’n kadootje.

Daarna hebben we een rondgereden door het park en wat mooie foto’s kunnen maken.

Uiteraard moest er ook een filmpje gemaakt worden van de Old Faithfull geiser.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we eerst nog even terug naar de Grand Prismatic Spring. Het weer is nu een stuk helderder met zon en zo vroeg in de morgen is er nog bijna niemand te zien. De foto’s zijn nu een stuk beter.

Hierna zijn we naar Grand Teton vertrokken.

3 Reacties

 1. dien

  wat gaaf om die bizon kudde voorbij te zien trekken de geijsers waren ook mooi imposant hoor

  Antwoord
 2. erik

  dat is gaaf zo,n kudde bizons langs de auto

  Antwoord
  • Fred

   Ja, dat was heel erg gaaf om te zien!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *